Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Saeimas vēlēšanas būs eksāmens latviešu tautai
Publicēts 31. oktobrī, 2009.
Līdz Latvijas 10. Saeimas vēlēšanām vairs atlicis tikai nepilns gads. Šīs parlamenta vēlēšanas no iepriekšējām, manuprāt, galvenokārt atšķirsies ar to, ka šoreiz ir krituši teju visi iespējamie “noslēpuma plīvuri”, tāpēc būtu jocīgi, ja latvieši beidzot neizdarītu tādu izvēli, par kuru vēlāk nevajadzētu kaunēties.

 

Šodien mēs varam samērā precīzi izvērtēt, kas noticis aizvadītajos teju 20 Latvijas neatkarības gados. Varam salikt kopā informāciju, saprotot to, kurš ko aplaupīja, kurš un kādā veidā iedzīvojās uz valsts un nodokļu maksātāju rēķina, novedot Latviju krīzē.

 

Tieši tāpēc ir interesanti un reizē biedējoši uzzināt, ka 10. Saeimas vēlēšanās, visticamāk, kandidēs “Tautas” partijas dibinātājs (pēdējos gados uz papīra tikai “ierindas biedrs”, realitātē vairāk gan atgādinot pelēko kardinālu) Andris Šķēle, viņam piebiedrosies ZZS “saimnieks” Aivars Lembergs un drošvien arī LPP/LC “buldozers” Ainārs Šlesers.

 

Runāsim tieši un konkrēti. Šie cilvēki un viņu partijas ir tās, par kurām savu balsi nākamajās vēlēšanās atdos tikai tā vēlētāju daļa, kas būtu apzīmējama kā nedomājošs aitu bars, kā arī tā kliķes daļa, kurai šo partiju nākšana pie varas kaut kādā mērā var būt izdevīga.

 

 

Visticamāk, arī 10. Saeimas vēlēšanās visnotaļ aktuāls būs jautājums “nav par ko balsot”. Tomēr tiem, kas spēj domāt, der paturēt prātā un atcerēties, ka vienmēr var būt vēl sliktāk. Eņģeļu un “laimes lāču” Latvijas politikā nav un tik drīz arī nebūs (“balto zvirbuļu” ienākšana politikā nav iespējama, jo no iekšienes sapuvusī sistēma nepieļauj labvēlīgas izmaiņas), taču pašlaik ir vairākas saprātīgas alternatīvas, kuras apsvērt latviešu vēlētājam.

Pirmkārt, pagaidām veidošanās procesā ir nosacīti labēji latviskais JL+PS+SCP bloks, kuram, iespējams, varētu pievienoties “Visu Latvijai!” vai TB/LNNK. Otrkārt, ja “Visu Latvijai!” minētajam blokam nepievienosies, skatoties no tā, kāds būs viņu pragmatiskais piedāvājums, der apsvērt arī šo alternatīvu. Treškārt, veidošanās procesā ir arī jaundibinātā tautas kustība “Solidaritāte”, kas, iespējams, pievienojoties kādam no iepriekšējiem spēkiem vai piesaistot cilvēkus no malas, varētu piedāvāt alternatīvu.

 

Šodien bieži dzirdam viedokli, ka vienkāršais (“mazais”) cilvēks, Latvijas valsts gājumā neko nevar ietekmēt. Es nepiekrītu, jo Latviju var glābt…domājošs vēlētājs 2010.gada oktobrī.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: