Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Vēlēšanas ar "-" zīmi
Publicēts 8. jūnijā, 2009.
Nevar noliegt, ka ir arī pozitīvais. "Tautas" partijai Rīgas domes vēlēšanās beidzot tika ierādīta viņu īstā vieta - vēstures mēslainē. Arī LSDSP un TB/LNNK atpakaļ dabūja savas ilgi sētās liekulības augļus, taču diez vai tas vien būs par pamatu tam, lai šīs vēlēšanas un to iznākumu, kopumā vērtētu labvēlīgi.

Pirmkārt, uz vēlēšanām aizgāja tikai 52,95% no visiem balstiesīgajiem, kas ir diezgan zems rādītājs. Vai tiešām vairāk kā 47% vēlētāju ir pilnīgi vienalga, kas notiek viņu pašvaldībā un valstī kopumā? Vai tiešām ir vienalga, ka Latviju Eiroparlamentā var pārstāvēt cilvēks, kurš balsoja pret mūsu neatkarību un tika notiesāts par valsts nodevību, nemaz nerunājot par kādu itāļu komunistu, kurš latviski nemāk ne pušplēsta vārda?

Otrkārt, ar prātu var saprast "Saskaņas centra" lielos panākumus Latvijas galvaspilsētā, bet kā vērtēt faktu, ka Šlesera biznesa projektam "LPP/LC", ne tikai izdevās tikt pāri 5% barjerai, bet gan pretēji TP,LSDSP, TB/LNNK, PCTVL u.c. partiju neveiksmēm, iegūt vairāk kā 15% balsu?

Ainārs Šlesers - cilvēks, kurš nekaunīgā veidā augstā amatā iecēla bēdīgi slaveno "šofera dēlu"; viņa ministrēšanas laikā Satiksmes ministrijā, "Latvijas pasts" piedzīvoja savus grūtākos laikus, kā arī nu jau vairs bijušās nacionālās aviokompānijas "Airbaltic" daļa akciju, apšaubāmu darījumu rezultātā pārgāja vēl bēdīgāk slavenā Bertolda Flika rokās, nemaz nerunājot par to, ka visiem Šlesera "panākumiem" apakšā bija nodokļu maksātāju, ne paša nauda.

Skumjākais, ka beigu beigās viņam (vai drīzāk PR "elles mašīnai" Stendzenieka vadībā) izdevās un cilvēki tiešām noticēja. Kam? Lētiem enerģijas dzērieniem, pompoziem pasākumiem un krāsainām reklāmām. Truli. Vienkārši truli.

Kas attiecas uz "Pilsoniskās savienības" panākumiem, tad te man ir divejādas sajūtas. Pats Rīgas domes vēlēšanās savu balsi atdevu par partiju "Visu Latvijai!", kurai gan 5% barjeru Rīgā pārvarēt neizdevās (daļēji arī pašu vainas dēļ, jo kampaņa varēja būt argumentētāka un kopumā organizēta daudz labāk), bet Eiroparlamentā izvēlējos "Pilsonisko savienību".

Gan Rīgā, gan Eiropā, PS ir nosacīti veicies. Sandrai Kalnietei vēlu konsekventi aizstāvēt Latvijas un latviešu intereses Eiropā, kā arī cīnīties pret tiem meliem, kurus nešaubīgi izplatīs Tatjana Ždanoka un Alfrēds Rubiks. Taču ko darīs Kristovskis ar komandu? Pagaidām izskatās, ka Rīga turpmākos 4 gadus atradīsies ļoti apšaubāmās rokās un sakarā ar to, ka jau nākamgad norisināsies Saeimas vēlēšanas, diez vai viņa interesēs ir darboties pozīcijā, kopā ar iepriekš pieminētajiem spēkiem (izņēmums - ja piepildās nereālākais scenārijs un koalīciju izveido Jaunais laiks, LPP/LC, Pilsoniskā savienība).

Visbeidzot, nevar nepieminēt CVK gliemežu gaitu rezultātu paziņošanā. Piedodiet, bet vai tiešām ar teju 24 stundām nepietiek, lai apkopotu rezultātus no visiem Rīgas vēlēšanu iecirkņiem (novados gandrīz visas balsis jau ir saskaitītas)?

---

Seko man: http://twitter.com/eduardsozolins


Komentāri (2)
nighttrain: Citāts: "Vai tiešām vairāk kā 47% vēlētāju ir pilnīgi vienalga".

Es domāju kā ka minimums puse no šiem cilvēkiem ir tālu prom, un jau pavisām drīz varēs balsot par sev tīkamiem kandidātiem Anglijā, Zviedrijā, un citas valstīs, jau ka to valstu pilsoņi. Un viņiem jau tagad ir vienalga kas notiek šeit.

Pārējie? Iespējams vasarnīcu darbi, ka arī izbraukšana laukos izdarīja savu lietu. Tāds ir mans subjektīvais viedoklis.
10/06/2009 13:07
internets: piekritu ieprieks minetajam !!
23/12/2009 16:17
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: